Nyheter

Återförsäljare

Vi är nu stolta återförsäljare åt Saracen Horse Feeds.

Vi kommer nu i dagarna ta hem första leveransen av foder. Är du intresserad av att veta mer, hör av dig till mig (Kim) eller läs mer på www.saracen.se.

Den 23 mars var vi på föreläsning anordnad av Pia och Saracen Sverige där vi fick lyssna på fantastiska Lizzie Drury. Det var en mycket inspirerande och lärorik dag och vi känner oss ännu mer nöjda med vårt val av foder.

Saracen hästfoder har ett mycket brett sortiment med fiberbaserat foder. Du kan vara trygg med att varje säck innehåller enbart högkvalitativa råvaror (ingen utfyllnad), kvalitativa vitaminer, mineraler och essentiella aminosyror.

Saracen samarbetar med Kentucky Equine Research (KER) vilket ger en unik tillgång till nya vetenskapliga rön vilket ger en produkt som är baserat på senaste forskningen. Vi kan även ta hem högkvalitativa tillskott till häst, finns mer info även om detta på Saracens hemsida.

Så gå gärna in och läs mer så förstår man varför Peder Fredricsson, Charlotte Dujardin, Carl Hester, Patrik Kittel m.fl. väljer att fodra med Saracen!

Äntligen höst!

Nu är hösten här! Efter den varma sommaren med mycket oro för foder samt mycket extraarbete pga värmen så välkomnar jag hösten med öppna armar!

Hästarna är nu installerade i sina höst/vinterhagar och verkar tycka att det är toppen.

Det börjar vara dags för åtminstone Damina att röra på sig nu efter mammaledigheten. Eller ja, slut på ledigheten är det inte riktigt ännu förstås, men fröken börjar bli rastlös! Samson får väl hänga på eller så får han leka med Fuffe en stund.. Vi får testa oss fram! Men det är fantastiskt att Damina och jag är i samma situation, båda är på väg igång igen efter att ha varit mammor på heltid och jag tror att vi båda kommer att uppskatta att komma igång lika mycket!

Defiance & Serenity

Dålig uppdatering

När jag insåg att jag inte hade uppdaterat hemsidan/nyheter sedan Dormella var dräktig med Fairytale så var det en chock! Men nu ska det bli bättring på den fronten.

Sedan jag uppdaterade nyheter/bloggen sist har vi fått 4 föl! 2017 Equistella Fairytale e. Florencio – Dormello, 2018 Equistella Defiance e. Sir Donnerhall I – Dormello, Equistella Serenity e. Springbank II VH – Daytona och Equistella Hazard e. Harlem D – Daytona.

Vi har visat alla 2018’s föl på fölvisning med fina poäng, Defiance 81 %, Serenity 79 % och Hazard 80 %.

Vi har bestämt att Hazard och Defiance kommer att vara till salu, men vi kommer vara nogranna med var de hamnar och att de kommer till någon som kan ta tillvara på deras kapacitet.

 

Längtar till våren

Först och främst hoppas vi att allt går bra med Dormellas dräktighet, men kan inte låta bli att längta och vara nyfiken på den lilla som förhoppningsvis kommer till våren! Idag kommer veterinären för att dräktighetsundersöka både Dormella och Damina. Damina tror jag inte är dräktig då hon visat två brunster, inte alls på samma tydliga vis som hon brukar, men ändå två brunster. Men idag ska vi se efter för säkerhets skull. Hoppas att det är en liten i magen, men det troliga är att det inte gick vägen i år. Men vi försöker igen nästa år!

My April Star Ampere
My April Star